Bager og konditor

Kan du lide lugten i bageriet? Vil du gerne arbejde med brød og kager? Så bliv bager eller konditor. Det er en bred uddannelse. Du lærer alt om bagning og ingredienser. Det betyder ikke noget, om du har ambitioner om “Den Store Bagedyst” eller om du vil lave boller fra Kohberg. Du kan vælge retning senere. Som bager og konditor arbejder du med at bage. Det kan være hos en bager eller en konditor. Du kan også arbejde på en brødfabrik. Efter grundforløbet kan du vælge 4 forskellige retninger.

Bager og konditor

Kan du lide lugten i bageriet? Vil du gerne arbejde med brød og kager? Så bliv bager eller konditor. Det er en bred uddannelse. Du lærer alt om bagning og ingredienser. Det betyder ikke noget, om du har ambitioner om “Den Store Bagedyst” eller om du vil lave boller fra Kohberg. Du kan vælge retning senere. Som bager og konditor arbejder du med at bage. Det kan være hos en bager eller en konditor. Du kan også arbejde på en brødfabrik. Efter grundforløbet kan du vælge 4 forskellige retninger.

Hør fra de unge på uddannelsen

Uddannelsens opbygning


Har du gode ben, kan du li’ lugten i bageriet og elsker du dej? Så er det måske noget for dig at lære at bage og lave kager og desserter? Som bagværker lærer du at fremstille de almindelige og traditionelle danske brød, ligesom du bliver uddannet til at hjælpe med at lave rullede deje til fx croissanter og wienerbrød. Bagværker er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


Detailbageren er specialiseret i driften af et bageri, produktudvikling og optimering. Og har selvfølgelig en solid uddannelse i bagerhåndværket. Du vil lære at vurdere og sammensætte råvarer, planlægge produktionen, og få regnskaberne til at gå op. Derfor står der også madspild, økonomi og indkøb og salg på skemaet. Detailbager er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


Som håndværksbager skal du tidligt op for at lave brød og kager. Du skal være kreativt anlagt og lidt af en perfektionist, for en af de vigtigste opgaver er at fremstille brød og kager, som er ens, vækker tillid og tiltrækker kunder. Håndværksbager er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


En konditor kan fremstille alle typer af kager. Det er her, du kan få afløb for din drøm om Den Store Bagedyst, når du lærer at lave desserter, is og marcipan, og dekorationer og figurer i bagværk og konditori. For at blive konditor skal du have en grundlæggende viden om bagning. Den får du på første trin af bager- og konditoruddannelsen, der er din vej til et liv med kager.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 100%
Skolepraktik 0%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 26%
18-19 19%
20-24 31%
Over 25 24%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 30%
Mænd 70%
Uddannelsens opbygning


Har du gode ben, kan du li’ lugten i bageriet og elsker du dej? Så er det måske noget for dig at lære at bage og lave kager og desserter? Som bagværker lærer du at fremstille de almindelige og traditionelle danske brød, ligesom du bliver uddannet til at hjælpe med at lave rullede deje til fx croissanter og wienerbrød. Bagværker er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


Detailbageren er specialiseret i driften af et bageri, produktudvikling og optimering. Og har selvfølgelig en solid uddannelse i bagerhåndværket. Du vil lære at vurdere og sammensætte råvarer, planlægge produktionen, og få regnskaberne til at gå op. Derfor står der også madspild, økonomi og indkøb og salg på skemaet. Detailbager er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


Som håndværksbager skal du tidligt op for at lave brød og kager. Du skal være kreativt anlagt og lidt af en perfektionist, for en af de vigtigste opgaver er at fremstille brød og kager, som er ens, vækker tillid og tiltrækker kunder. Håndværksbager er et speciale på bager- og konditoruddannelsen.


En konditor kan fremstille alle typer af kager. Det er her, du kan få afløb for din drøm om Den Store Bagedyst, når du lærer at lave desserter, is og marcipan, og dekorationer og figurer i bagværk og konditori. For at blive konditor skal du have en grundlæggende viden om bagning. Den får du på første trin af bager- og konditoruddannelsen, der er din vej til et liv med kager.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 100%
Skolepraktik 0%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 26%
18-19 19%
20-24 31%
Over 25 24%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 30%
Mænd 70%

Amalie

Bager og konditor

“ Jeg elsker at være kreativ og pynte kager. ”

Sofie

Bager og konditor

“ Jeg kan godt lide, at jeg kan være kreativ og bruge minde hænder, det at kunne kreere noget ud af ingredienser og lave noget, man selv har lyst til at spise. “

Nanna

Bager og konditor

“ Vi laver meget med brød, så det er ret nederen, når man vil være konditor, men man kommer til det sjove, når man skal på hovedforløbet. ”

Sofie

Bager og konditor

“ Det er hårdt at skulle stå op hele dagen og at løfte rundt på ting, men det er noget, der bare skal trænes. “

Amalie

Bager og konditor

“ Jeg elsker at være kreativ og pynte kager. ”

Sofie

Bager og konditor

“ Jeg kan godt lide, at jeg kan være kreativ og bruge minde hænder, det at kunne kreere noget ud af ingredienser og lave noget, man selv har lyst til at spise. “

Nanna

Bager og konditor

“ Vi laver meget med brød, så det er ret nederen, når man vil være konditor, men man kommer til det sjove, når man skal på hovedforløbet. ”

Sofie

Bager og konditor

“ Det er hårdt at skulle stå op hele dagen og at løfte rundt på ting, men det er noget, der bare skal trænes. “

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Titel

Go to Top