Foto: Derek Butler

“Jo flere valg, jeg har – jo mindre låst føler jeg mig”

36-årige Walle Hennings-Rifbjerg, uddannet elektriker og lige nu i gang med akademiuddannelsen i ledelse på KEA.

Q: Hvordan faldt valget på elektrikeruddannelsen?

A: “Jeg arbejdede som flyttemand, da min kone og jeg begyndte at kigge på hus. Vi ville sidde fast og ikke have råd til huset, hvis jeg blev i det job – så vi sparede op til, at jeg kunne være på SU og tage et grundforløb. Jeg valgte elektriker, fordi jeg gerne ville udfordre mit hoved. Jeg er meget nørdet, og hvis jeg får en opgave, jeg ikke kender løsningen på, så læser jeg mig til det. Og så er det enormt vigtigt for mig, at der er muligheder i alt, hvad jeg laver. “

Q: Hvilke muligheder kan elektrikeruddannelsen tilbyde?

A:“Jeg er en type, der ikke kan overskue at føle mig låst, og har et stort fokus på at udvikle mig selv og prøve ting af. Jo flere valg, jeg har – jo mindre låst føler jeg mig. Og med elektrikeruddannelsen er der netop mange muligheder: du kan efteruddanne dig til både elteknolog, elinstallatør – og serviceleder, som jeg selv har gjort.”

Q: Hvad er det ved elektrikerfaget, som du er særlig draget af?

A:“Det er en passion. Jeg bliver stadig glad, hver gang jeg sætter lys til en lampe! Det er mere nørdet end andre fag, det er fedt, at det er elektrisk, og du kan hele tiden blive bedre til dit fag. Du kan hjælpe andre mennesker med at løse deres problemer, det er meget tydeligt, når du har løst en opgave – og så er du med til at fremme den grønne omstilling, som også fylder meget for mig.”

Q: Hvis man sidder som ung og er i tvivl om, hvilken uddannelse man skal vælge, har du så nogle gode råd?

A:“Hvis man er meget i tvivl, vil jeg anbefale, at man går i praktik hos en virksomhed eller to – de fleste store virksomheder tager imod praktikanter. Et mentor- eller coach forløb kan også være en hjælp for mange – det har det været for mig. Jeg arbejder meget med at bevare en gejst og lyst til livet, og tager alle de kurser og uddannelser, jeg overhovedet kan. Derfor sidder jeg også som serviceleder i dag, med 23 ansatte under mig, og er samtidigt i gang med en lederuddannelse. Find troen på dig selv, og mærk efter i maven; hvad er din drøm? Det er for ærgerligt, hvis du som 50-årig ser tilbage på, at du ikke blev, hvad du drømte om, fordi du ikke turde hoppe ud i det.”