Dit CV er vigtigt

– og vi hjælper dig på vej

Lad os bare slå fast, at et godt CV er vigtigt, når du skal søge et job eller en læreplads. Men hvordan er det nu lige, man skriver et godt CV?!

Der findes masser af gode råd og vejledninger, og herunder får du en kort og præcis forklaring på, hvad du skal være opmærksom på, når du skriver dit CV – og du kan bruge vores gratis CV-værktøj.

Byg dit CV

Hvis du mangler en god skabelon og en hjælpende hånd til at navigere i, hvad der er vigtigst i dit CV og i hvilken rækkefølge, du skal sætte de forskellige dele ind, så kan du bruge vores ‘Hvad Kan Jeg Blive?’ CV-værktøj.

Her får du adgang til en grundskabelon på et velfunderet CV, og du kan selv tilføje og fjerne felter og indhold, så det passer lige til dig – og du husker at få det med, som arbejdsgivere fokuserer på.

Læs gerne de gode råd længere nede på siden, så du er helt opdateret på, hvordan du får præsenteret dig selv og dine kompetencer bedst muligt.

God fornøjelse og held og lykke.

Kom i gang

Det er gratis at bruge CV-værktøjet, og du behøver ikke oprette en profil for at komme i gang.

Alt du skal gøre er at indtaste din e-mail, og så får du tilsendt en nøglekode, der åbner CV-værktøjet – og så er du i gang.

Din unikke adgang gemmer dit CV, så du altid kan finde det igen, hvis du skal tilføje nyt, ændre det eller downloade det på ny.

Når du er færdig med dit CV kan du downloade det som pdf.

Hvad er et godt CV?

Der findes desværre ikke ét fælles bud på, hvad et godt CV er. Der er nemlig mange ting, der spiller ind, når du skal lave et godt CV. Men der findes en masse gode tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få overblik over, hvordan dit gode CV skal se ud.

Her er 5 gode råd til, hvordan du skriver dit CV

 • 1

  Kort, præcist og overskueligt

  Langt de fleste virksomheder bruger ganske kort tid på at læse et CV. Sørg derfor altid for at skrive præcist og konkret om dine kompetencer og erfaringer. Et CV bør ikke være længere end 3 sider.

  Hvis du har meget erfaring fra mange jobs, så udvælg de nyeste, vigtigste og mest relevante for den stilling, du søger.

 • 2

  Sæt dig selv i centrum

  Et CV handler om dig. Derfor skal det altid indeholde grundlæggende informationer om fulde navn, adresse, kontaktoplysninger osv.

  Du skal også skrive et kort resumé om, hvem du er, og hvad du kan. Det handler ikke om at udpensle hele din livshistorie, men du skal på få linjer give virksomheden en lynhurtigt overblik over, hvad du kan bidrage med.

 • 3

  Omvendt kronologi – få det nyeste ind først

  Det er super vigtig, at du husker at sætte det nyeste ind øverst i dit CV. Det gælder både erhvervserfaring og uddannelser/kurser, du har taget.

  Det, du har taget sidst, skal stå først. Skriv evt. uddybende kommentarer til de jobs eller uddannelser, der virker ekstra relevante for det job, du søger, hvor du konkretiserer, hvad du arbejdede med eller blev uddannet til.

 • 4

  Præsentér dine kompetencer

  Sørg for at få så meget med, der viser, hvad du kan, og hvad du kan bidrage med. Måske kan et kort kursus virke som ubetydeligt, men det kan være lige det kursus, der gør dig mere relevant for virksomheden end de andre, der ansøger.

 • 5

  Få dig selv helt med

  En virksomhed ansætter ikke kun en faglig kompetent person i en stilling – de ansætter også et menneske og en kollega.

  Brug gerne lidt plads, ofte til sidst i dit CV, på at skrive en smule om, hvem du er som person. Har du nogle hobbier, dyrker du sport, eller har du særlige talenter eller en viden, der viser, hvem du er, og hvad du går op i, så tag det med.