Gourmetslagter

Kan du lide en saftig bøf? Vil du gerne lære, hvordan man skærer den helt perfekt? Så bliv gourmetslagter.  Her lærer du om forskellige slags kød. Og om hvordan kødet skal håndteres. Du får fag som grovopskæring, detailopskæring og tilberedning. Og du lærer om ernæring og sundhed. En vigtig ting er kundepleje. Du lærer, hvordan du taler med kunder og rådgiver dem om, hvilket kød, de skal købe og hvordan de tilbereder det. 

Gourmetslagter

Kan du lide en saftig bøf? Vil du gerne lære, hvordan man skærer den helt perfekt? Så bliv gourmetslagter.  Her lærer du om forskellige slags kød. Og om hvordan kødet skal håndteres. Du får fag som grovopskæring, detailopskæring og tilberedning. Og du lærer om ernæring og sundhed. En vigtig ting er kundepleje. Du lærer, hvordan du taler med kunder og rådgiver dem om, hvilket kød, de skal købe og hvordan de tilbereder det. 

Hør fra de unge på uddannelsen

Uddannelsens opbygning


Vil du arbejde med kød, og vejlede og rådgive kunder om tilberedning af de forskellige udskæringer i køledisken, så skal du tage uddannelsen gourmetslagter. Første trin på uddannelsen er gourmetslagteraspirant, hvor du lærer om ernæring, om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Vil du være slagter, og lære at kende god kødkvalitet?


Som gourmetslagter i en butik arbejder du selvfølgelig meget med at vejlede kunder: Hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer af kød. Du er specialist i at forarbejde det slagtede dyr. Du kan lave de store, grove opskæringer, og de mindre: fx udskære og snøre en roastbeef eller en rullesteg, eller udskære steaks og bøffer, eller afpudse fedt og sener. Kan du lide kød, og er du åben og glad for at tale med andre mennesker, så er det måske noget for dig at blive slagter i en butik?


Som slagter i en delikatesse er du specialist i at tilberede kød, så det er lige til at spise. Du har lært at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser – også andet end kød. Du kender de forskellige slagtedyr, og ved, hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Du ved, hvad god kødkvalitet er, og så er du glad for at tale med kunderne for at give dem råd og vejledning. Lyder det som noget for dig?


Slagtning er et af de specialer, du kan vælge som gourmetslagter. Du bliver specialist i at slagte og udskære forskellige dyr, og i at bedømme kvaliteten af det slagtede dyr og de enkelte udskårne stykker. På uddannelsen til gourmetslagter har du også lært at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser, og at kende god kvalitet på kød. Lyder det som noget for dig, så bliv slagter.


Pølsemager er et speciale, du kan vælge som gourmetslagter. Det gør dig til specialist i at tilberede fars til pølser, stoppe pølser, og salte og røge ikke bare pølser men mange forskellige produkter. Som gourmetslagter har du også lært at slagte og partere dyr, vurdere kødets kvalitet og lave forskellige færdigretter. Lyder det som noget for dig, så bliv slagter.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 98%
Skolepraktik 2%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 24%
18-19 19%
20-24 30%
Over 25 27%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 33%
Mænd 67%
Uddannelsens opbygning


Vil du arbejde med kød, og vejlede og rådgive kunder om tilberedning af de forskellige udskæringer i køledisken, så skal du tage uddannelsen gourmetslagter. Første trin på uddannelsen er gourmetslagteraspirant, hvor du lærer om ernæring, om de forskellige slagtedyr, og hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Vil du være slagter, og lære at kende god kødkvalitet?


Som gourmetslagter i en butik arbejder du selvfølgelig meget med at vejlede kunder: Hvordan man kan tilberede de forskellige udskæringer af kød. Du er specialist i at forarbejde det slagtede dyr. Du kan lave de store, grove opskæringer, og de mindre: fx udskære og snøre en roastbeef eller en rullesteg, eller udskære steaks og bøffer, eller afpudse fedt og sener. Kan du lide kød, og er du åben og glad for at tale med andre mennesker, så er det måske noget for dig at blive slagter i en butik?


Som slagter i en delikatesse er du specialist i at tilberede kød, så det er lige til at spise. Du har lært at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser – også andet end kød. Du kender de forskellige slagtedyr, og ved, hvordan de skal opskæres og opbevares, så kødet bliver mørt. Du ved, hvad god kødkvalitet er, og så er du glad for at tale med kunderne for at give dem råd og vejledning. Lyder det som noget for dig?


Slagtning er et af de specialer, du kan vælge som gourmetslagter. Du bliver specialist i at slagte og udskære forskellige dyr, og i at bedømme kvaliteten af det slagtede dyr og de enkelte udskårne stykker. På uddannelsen til gourmetslagter har du også lært at lave færdigretter, pølser og andre delikatesser, og at kende god kvalitet på kød. Lyder det som noget for dig, så bliv slagter.


Pølsemager er et speciale, du kan vælge som gourmetslagter. Det gør dig til specialist i at tilberede fars til pølser, stoppe pølser, og salte og røge ikke bare pølser men mange forskellige produkter. Som gourmetslagter har du også lært at slagte og partere dyr, vurdere kødets kvalitet og lave forskellige færdigretter. Lyder det som noget for dig, så bliv slagter.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 98%
Skolepraktik 2%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 24%
18-19 19%
20-24 30%
Over 25 27%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 33%
Mænd 67%

Hvor kan man arbejde?

Så mange har fået job som nyuddannet

94%

Løn som færdiguddannet

Erfaring

o – 2 år

Løn gns

27.000 kr.

Hvor kan man arbejde?

Så mange har fået job som nyuddannet

94%

Løn som færdiguddannet

Erfaring

o – 2 år

Løn gns

27.000 kr.

Melani

Gourmet­slagter

“ Jeg elsker at kunne stå og lave fine stykker smørbrød, tapas osv. til glade kunder. ”

Nikolaj

Gourmet­slagter

“ Jeg elsker at sørge for, at kunderne får noget godt kød og nogle gode pølser. “

Melani

Gourmet­slagter

“ Weekendarbejde. ”

Nikolaj

Gourmet­slagter

“At nogle kunder tror, at de ved mere om kød end mig. “

Melani

Gourmet­slagter

“ Jeg elsker at kunne stå og lave fine stykker smørbrød, tapas osv. til glade kunder. ”

Nikolaj

Gourmet­slagter

“ Jeg elsker at sørge for, at kunderne får noget godt kød og nogle gode pølser. “

Melani

Gourmet­slagter

“ Weekendarbejde. ”

Nikolaj

Gourmet­slagter

“At nogle kunder tror, at de ved mere om kød end mig. “

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Titel

Go to Top