Gastronom

Elsker du mad? Vil du gerne glæde andre med din madlavning? Som gastronom kommer dine smagsløg på arbejde. Det er et fag, hvor du lærer at lave mad på mange måder. Du lærer, hvilke smage, der passer sammen. Du lærer, hvordan du får retterne til at se appetitlige ud på en tallerken. Du får også viden om bæredygtighed, økologi, sund kost og ernæring. På den måde kan du altid servere den bedste mad med gode råvarer. Uddannelsen er trinddelt, og efter grundforløbet kan du vælge mellem 3 retninger: Gastronomiassistent, kok eller smørrebrød og catering.

Gastronom

Elsker du mad? Vil du gerne glæde andre med din madlavning? Som gastronom kommer dine smagsløg på arbejde. Det er et fag, hvor du lærer at lave mad på mange måder. Du lærer, hvilke smage, der passer sammen. Du lærer, hvordan du får retterne til at se appetitlige ud på en tallerken. Du får også viden om bæredygtighed, økologi, sund kost og ernæring. På den måde kan du altid servere den bedste mad med gode råvarer. Uddannelsen er trinddelt, og efter grundforløbet kan du vælge mellem 3 retninger: Gastronomiassistent, kok eller smørrebrød og catering.

Uddannelsens opbygning


Har du en passion for mad: smag, konsistens, mundfølelse, farver, udseende, råvarer og sammensætning af den gode spiseoplevelse? Begynd med at blive gastronomassistent, hvor du lærer alle basisopgaverne i et moderne restaurationskøkken. Bagefter kan du specialisere dig som kok eller smørrebrød og catering. Det hele starter på gastronom uddannelsen.


Drømmer du om at arbejde med mad, smag, konsistens, råvarer og den gode spiseoplevelse? Du kunne specialisere dig i smørrebrød og catering, hvor du lærer alt om hele forløbet med fremstilling og salg af forskellige retter. Pålæg og smørrebrød er selvfølgelig helt centralt. Vejen til de højt belagte starter på gastronom uddannelsen.


Hele verden kan blive din arbejdsplads – og hele verden kigger mod Danmark, som er kendt og anerkendt for det nordiske køkken. Måske drømmer du om at blive den næste Michelin-kok? Måske vil du gerne starte din egen restaurant, café eller bed and breakfast? I hvert fald er mad din passion, og køkkenet er både et sted, hvor du har tid til at nørde i nye smage og sammensætninger, og hvor tempoet er højt med serveringer, der kører, og gæster, der skal kræses om. Din vej ud i køkkenet starter på gastronom uddannelsen.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 97%
Skolepraktik 3%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 17%
18-19 17%
20-24 34%
Over 25 32%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 40%
Mænd 60%
Uddannelsens opbygning


Har du en passion for mad: smag, konsistens, mundfølelse, farver, udseende, råvarer og sammensætning af den gode spiseoplevelse? Begynd med at blive gastronomassistent, hvor du lærer alle basisopgaverne i et moderne restaurationskøkken. Bagefter kan du specialisere dig som kok eller smørrebrød og catering. Det hele starter på gastronom uddannelsen.


Drømmer du om at arbejde med mad, smag, konsistens, råvarer og den gode spiseoplevelse? Du kunne specialisere dig i smørrebrød og catering, hvor du lærer alt om hele forløbet med fremstilling og salg af forskellige retter. Pålæg og smørrebrød er selvfølgelig helt centralt. Vejen til de højt belagte starter på gastronom uddannelsen.


Hele verden kan blive din arbejdsplads – og hele verden kigger mod Danmark, som er kendt og anerkendt for det nordiske køkken. Måske drømmer du om at blive den næste Michelin-kok? Måske vil du gerne starte din egen restaurant, café eller bed and breakfast? I hvert fald er mad din passion, og køkkenet er både et sted, hvor du har tid til at nørde i nye smage og sammensætninger, og hvor tempoet er højt med serveringer, der kører, og gæster, der skal kræses om. Din vej ud i køkkenet starter på gastronom uddannelsen.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 97%
Skolepraktik 3%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 17%
18-19 17%
20-24 34%
Over 25 32%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 40%
Mænd 60%

Johanne

Gastronom

“ Sætter stor pris på mit fag. Faget indebærer både praktisk og teoretisk kunnen, det er et fag hvor man bruger kroppen meget, hvor der altid er fart over feltet. Jeg er vild med man kan udfolde sig kreativt på så mange forskellige måder i køkkenet, selv at kunne sammensætte retter og smage. ”

Morten

Gastronom

“ Forskelligheden fra dag til dag. Arbejde er mere end arbejde, du ser det som en livsstil. Dedikationen af folk i branchen. “

Johanne

Gastronom

“ Der er også en bagside af medaljen, lange vagter til sent på aftenen, 12 til 14 timer om dagen. Man arbejder på mange af de dage, hvor andre har fri, såsom vinterferie osv. Man skal brænde for faget, før det giver mening at skulle give afkald på sådan nogle ting. ”

Morten

Gastronom

“ Tonen. Mængden af arbejdstimer, kontra mængden af løn. “

Johanne

Gastronom

“ Sætter stor pris på mit fag. Faget indebærer både praktisk og teoretisk kunnen, det er et fag hvor man bruger kroppen meget, hvor der altid er fart over feltet. Jeg er vild med man kan udfolde sig kreativt på så mange forskellige måder i køkkenet, selv at kunne sammensætte retter og smage. ”

Morten

Gastronom

“ Forskelligheden fra dag til dag. Arbejde er mere end arbejde, du ser det som en livsstil. Dedikationen af folk i branchen. “

Johanne

Gastronom

“ Der er også en bagside af medaljen, lange vagter til sent på aftenen, 12 til 14 timer om dagen. Man arbejder på mange af de dage, hvor andre har fri, såsom vinterferie osv. Man skal brænde for faget, før det giver mening at skulle give afkald på sådan nogle ting. ”

Morten

Gastronom

“ Tonen. Mængden af arbejdstimer, kontra mængden af løn. “

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Titel

Go to Top