“Det er det største og vildeste, jeg har prøvet i min læretid!” Brobygningskonkurrence for lærlinge er en succeshistorie om unges samarbejde på tværs af fagligheder.”

Klar, parat… byg en bro!

Forestil dig en konkurrence, der minder om Den store bagedyst – men i stedet for smukke, smagfulde kager, er det meterlange broer i stål, beton og træ, der bliver bygget på tid.

Verdens Vildeste Brobyggere er en brobygningskonkurrence, hvor tre hold bestående af unge lærlinge, elever og studerende dyster om at bygge den bedste bro. Ifølge Mia Mathiesen, der er tidligere deltager i konkurrencen, er det en helt enestående oplevelse: “Det er det største og vildeste, jeg har prøvet i min læretid.”

Mia gik på tømreruddannelsen, da hun deltog i konkurrencen, og repræsenterede én ud af mange fagligheder, der deltager i konkurrencen. Holdene er nemlig sammensat af alt fra tømrerlærlinge til handelselever, ingeniørstuderende og anlægsstruktørlærlinge som Benjamin Jensen, der i år vandt konkurrencen sammen med sit hold.

De opførte en 16 meter lang buebro og kunne efter syv timers intenst arbejde – og måneders forberedelse – kalde sig vindere af Verdens Vildeste Brobyggere 2023. Om konkurrencen siger han: “Jeg ved slet ikke, om jeg kan beskrive det. Det var en skidefed følelse – at noget er gået så godt, når man har brugt så lang tid på det!”

En hyldest til erhvervsuddannelserne

Verdens Vildeste Brobyggere så dagens lys i København i 2021 og har sidenhen draget tusindvis af publikummer til konkurrencen, der har fundet sted i værtsbyerne Fredericia og Aalborg. Konkurrencen i 2024 afholdes i Herning, og vil igen byde på en hovedscene med koncerter og interviews, et food truck-område, workshops for skoleelever og inspirerende messestande, hvor man selv kan prøve kræfter med f.eks. 3D-printning og savearbejde og få inspiration om uddannelse og karriere inden for byggeri og industri.

Alt sammen med det formål at hylde de unge, der studerer på de forskellige erhvervsuddannelser, og samtidig åbne folks øjne op for, hvor mange fantastiske muligheder man har, når man tager en faglig uddannelse. Om konceptet siger folkene bag:

“Hvad er mere fantastisk end en bro? Men ingen bro uden tømrere, smede, struktører og elektrikere! Verdens Vildeste Brobyggere er en hyldest til alle dem, som hver dag er med til at binde verden og mennesker sammen – og vi vil skabe en positiv fortælling om, hvad du kan som ung erhvervsuddannet.” (Direktør i Verdens Vildeste Brobyggere, Michael Jeppesen)

Giv dine elever en oplevelse for livet

Verdens Vildeste Brobyggere er åbent for alle. Skal dine elever have en oplevelse for livet? For mere information, skriv til info@brobyggere.dk eller læs mere på brobyggere.dk