Slagter

I Danmark spiser og eksporterer vi en del kød. Slagteren slagter dyret og parterer kødet. Han/hun tjekker også om kvaliteten på kødet er i orden. Du lærer at slagte og partere dyr. Du lærer at skære kødet ud, så det er skåret rigtigt. Du lærer at betjene de maskiner, der bruges på et slagteri. Uddannelsen er trinopdelt. På trin 1 bliver du slagter. På trin 2 kan du specialisere dig inden for 3 forskellige specialer.

Slagter

I Danmark spiser og eksporterer vi en del kød. Slagteren slagter dyret og parterer kødet. Han/hun tjekker også om kvaliteten på kødet er i orden. Du lærer at slagte og partere dyr. Du lærer at skære kødet ud, så det er skåret rigtigt. Du lærer at betjene de maskiner, der bruges på et slagteri. Uddannelsen er trinopdelt. På trin 1 bliver du slagter. På trin 2 kan du specialisere dig inden for 3 forskellige specialer.

Uddannelsens opbygning


Faste rutiner og trygge rammer – og en masse gode kolleger. Arbejdet som slagter på slagtehuse eller slagterier handler om at slagte og partere grise og kreaturer i de stykker, som forbrugere i hele verden efterspørger. Dansk landbrug er kendt for sin høje kvalitet af kød, og som slagter bliver du en vigtig del af eksporten. Har du en god fysik, og er du klar til at prøve kræfter med opskæring, udbening og partering med mindst muligt spild, så overvej at starte på uddannelsen til industrislagter.


Saltede, kogte og røgede kødvarer. De bliver dit fokus, hvis du vælger at specialisere dig som forædler efter uddannelsen til slagter. Du arbejder typisk på slagtehuse eller slagterier og er med til at sikre, at verden får de udskæringer og specialiteter, som dansk landbrug tilbyder i sin produktion af grise og kreaturer. Arbejdet kræver en god fysik, og at du har lyst til faste rutiner. Lyder det som noget for dig, så overvej at tage uddannelsen til industrislagter.


Som slagter kan du specialisere dig i svin. Du lærer alt om slagtning af grise: slagtning, partering, opskæring og udbening. En af dine vigtige opgaver som industrislagter er at undgå spild, når du skærer dyrekroppen op. Med speciale i slagtning af svin lærer du at optimere produktionen og vurdere produktionsformer. Vil du gerne være del af et dansk eksporteventyr, så overvej at tage uddannelsen til industrislagter.


Med et speciale som kreaturslagter lærer du de forskellige opgaver i okseslagtning: klassificering af dyrene, planlægning af slagtningen og selvfølgelig selve slagtningen, partering, opskæring og udbening. Du kan kontrollere kvaliteten, og bruge de forskellige maskiner, der findes på slagteriet. Selvom maskiner hjælper de tunge slagtekroppe på vej, så kræver jobbet som slagter en god fysik. For at blive kreaturslagter skal du starte på uddannelsen til industrislagter.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 100%
Skolepraktik 11%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 24%
18-19 28%
20-24 24%
Over 25 24%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 4%
Mænd 96%
Uddannelsens opbygning


Faste rutiner og trygge rammer – og en masse gode kolleger. Arbejdet som slagter på slagtehuse eller slagterier handler om at slagte og partere grise og kreaturer i de stykker, som forbrugere i hele verden efterspørger. Dansk landbrug er kendt for sin høje kvalitet af kød, og som slagter bliver du en vigtig del af eksporten. Har du en god fysik, og er du klar til at prøve kræfter med opskæring, udbening og partering med mindst muligt spild, så overvej at starte på uddannelsen til industrislagter.


Saltede, kogte og røgede kødvarer. De bliver dit fokus, hvis du vælger at specialisere dig som forædler efter uddannelsen til slagter. Du arbejder typisk på slagtehuse eller slagterier og er med til at sikre, at verden får de udskæringer og specialiteter, som dansk landbrug tilbyder i sin produktion af grise og kreaturer. Arbejdet kræver en god fysik, og at du har lyst til faste rutiner. Lyder det som noget for dig, så overvej at tage uddannelsen til industrislagter.


Som slagter kan du specialisere dig i svin. Du lærer alt om slagtning af grise: slagtning, partering, opskæring og udbening. En af dine vigtige opgaver som industrislagter er at undgå spild, når du skærer dyrekroppen op. Med speciale i slagtning af svin lærer du at optimere produktionen og vurdere produktionsformer. Vil du gerne være del af et dansk eksporteventyr, så overvej at tage uddannelsen til industrislagter.


Med et speciale som kreaturslagter lærer du de forskellige opgaver i okseslagtning: klassificering af dyrene, planlægning af slagtningen og selvfølgelig selve slagtningen, partering, opskæring og udbening. Du kan kontrollere kvaliteten, og bruge de forskellige maskiner, der findes på slagteriet. Selvom maskiner hjælper de tunge slagtekroppe på vej, så kræver jobbet som slagter en god fysik. For at blive kreaturslagter skal du starte på uddannelsen til industrislagter.

Denne uddannelse afsluttes med en svendeprøve.

Hvordan er fordelingen?

Praktikfordeling:

Virksomhedspraktik 100%
Skolepraktik 11%

Aldersfordeling mellem eleverne:

Under 18 24%
18-19 28%
20-24 24%
Over 25 24%

Kønsfordelingen mellem eleverne:

Kvinde 4%
Mænd 96%

Placering

Uddannelsessteder

Hvor kan man arbejde?

Så mange har fået job som nyuddannet

91%

Løn som færdiguddannet

Erfaring

o – 2 år

Løn gns

27.000 kr.

Placering

Uddannelsessteder

Hvor kan man arbejde?

Så mange har fået job som nyuddannet

91%

Løn som færdiguddannet

Erfaring

o – 2 år

Løn gns

27.000 kr.

Nikolaj

Slagter

“ Jeg kan godt li det med at stå i stalden og føre dyrene op til bedøveren. ”

Douglas

Slagter

“ Hvis man vil, kan man lære meget, som man kan bruge i sit private liv. Derudover synes JEG, det er spændene at arbejde med kød og fødevarer. Alsidigt arbejde, akkordarbejde osv. “

Douglas

Slagter

“ Der er ingen struktur på min arbejdsplads. ”

Amin

Slagter

“ At stå tidligt op, men det er fint nok, det er jo bare en vanesag. “

Nikolaj

Slagter

“ Jeg kan godt li det med at stå i stalden og føre dyrene op til bedøveren. ”

Douglas

Slagter

“ Hvis man vil, kan man lære meget, som man kan bruge i sit private liv. Derudover synes JEG, det er spændene at arbejde med kød og fødevarer. Alsidigt arbejde, akkordarbejde osv. “

Douglas

Slagter

“ Der er ingen struktur på min arbejdsplads. ”

Amin

Slagter

“ At stå tidligt op, men det er fint nok, det er jo bare en vanesag. “

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Vil du vide mere?

Synes du denne uddannelse lyder spændende? Så kan du læse mere om den, og hvad det kræver for at blive optaget her

Klar til at søge om optagelse?

Er denne uddannelse lige dig? Så kan du finde mere information og søge optagelse her

Titel

Go to Top